Çikolatalı Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Geleneksel tatlıya çikolata dokunuşu katmaya ne dersiniz? Soğuk baklava ile benzer görünüme sahip olan bu baklavanın iç harcında çikolata ve sade yağ kullanılır. Şerbeti ise doğal pancar şekerinden hazırlanır. Malzemeler hazırsa, çikolatalı baklava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolatalı Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

İç harcı:

Şerbeti için:

Çikolatalı Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve kakao karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Alt döşeme sırasında 20 kat yufka tepsiye dizilir. 20 kat yufka sonrasında çikolata sürülür. 
  4. Üstüne 20 kat daha yufka serilen tepsi, kesim aşamasına geçer ve sade yağla buluşturulur. 
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. 
  6. Daha sonra baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbetle buluşturulur. 
  7. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Özel Günler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Glutensiz Baklava
Midye baklava
Nadir dolama
Sfogliatella
Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı