Bal Kabaklı Pankek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu nefis tarif, sadece kahvaltı sofralarınıza değil, aynı zamanda tatlı krizlerinize de çare olacak. Şef Başak Öngel'in yorumuyla bal kabaklı pankek tarifini mutlaka deneyin.

Bal Kabaklı Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Bal Kabaklı Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm malzemeler ölçülerek hazırlanır. 
  2. Süt, balkabağı, yumurta, yağ ve sirke geniş bir kapta karıştırılır. 
  3. Ayrı bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu, karbonat, yenibahar, tarçın, zencefil ve tuz çırpılır.
  4. Balkabağı karışıma eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. 
  5. Krep tavası zeytinyağı ile az miktarda yağlanır. 
  6. Eşit porsiyonlarda, sıcak tavaya kepçe yardımı ile dökülür.  
  7. Küçük kabarcıklar görülene kadar yaklaşık 2 dakika pişirilir. 
  8. Arkası da aynı şekilde pişirildikten sonra sıcak servis edilir.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava