Atayef
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Atayef Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Dolgusu için

Süslemek için

Servis için

Atayef

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı un ile harmanlayın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin.

Şeker ve kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Nişastayı su ile çırpıp kremaya ekleyin. Katılaşıncaya kadar karıştırıp ocaktan alın ve gül suyu ekleyin.

Yapışmaz tavaya fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya bırakın. Alt tarafları kızarınca spatula ile alıp bir tepsiye dizin. İçlerine bir tatlı kaşığı krema yerleştirip kenarlarından yapıştırarak yarısına kadar kapatın.

Tel kadayıfları çok az yağ ile renkleri dönünceye kadar kavurun. Bir tabağa alarak soğumaya bırakın. Ceviz içi ve fıstığı ekleyip harmanlayın ve tatlıların uç kısımlarını batırarak tabağa dizin. Bal ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava