Anjelik Erikli Bombeli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Anjelik Erikli Bombeli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Erikleri haşlamak için

Hamuru için

Ayrıca

Anjelik Erikli Bombeli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzemesi için erikleri yıkayıp kuruladıktan sonra boyuna ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra bir tencereye aktarın. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı unu, 1 yemek kaşığı toz şekeri, vanilyayı ve suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı eriklerin üzerine dökün. Kısık ateşte, 15 dakika pişirin.
  2. Hamuru için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru ikiye ayırın. Her bir hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile tart kalıbınızın içini kaplayacak şekilde açıp yayın. Eriklerin bombeli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Aradaki boşluklara da tarçınla karıştırdığınız ceviz içini serpin. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp eriklerin üzerini tamamen kapatın ve üzerine 1 yemek kaşığı unu süzgeç yardımı ile serpin. Hamurun üzerinde küçük bir şiş veya mini kurabiye kalıbı yardımı ile delikler açın.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava