Yeşil Erikli Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Erikli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi için:

Üzeri için:

Yeşil Erikli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tüm malzemeyi mutfak robotuna aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru toparlayıp streçleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından alın. Küçük boy tart kalıplarına hamurlarınızı merdane ile açın.
  4. İçini ve kenarlarını hamurla kaplayıp buzdolabına alın. 15 dakika daha bekletin. Daha sonra hamurların üzerine birer avuç bakliyat serpin ki, fırında pişerken kabarmasını önlemiş olun.
  5. Tart hamurlarını içi bakliyatla dolu şekilde 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin. 20’inci dakikada içindeki bakliyatları temizleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  6. İç malzemesi için margarin dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Orta ateşte yoğun bir kıvam alana dek pişirin.
  7. İndirmeye birkaç dakika kala margarini ekleyin. Ocaktan alıp, arada bir çırparak kabuk bağlamasını önleyin.
  8. Muhallebi ılınınca pişirdiğiniz tart hamurlarının içine paylaştırın.
  9. Erikleri yıkayıp süzdükten sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Sos tenceresine aktarın.
  10. Suyu, şekeri ve çubuk tarçını ekleyin. 10 dakika kaynatın. Erikler soğuyunca tartın üzerine dekoratif bir şekilde yerleştirin. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart