Sakinleştirici etkisiyle yemeklerden sonra sık sık tüketilen yeşil çayı, bu kez tart yapımında kullandık. Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen yeşil çaylı tart, öğle molalarının favorisi olacak. Malzemeler hazırsa, yeşil çaylı tart tarifine geçebiliriz.
Hafif tatları seviyorsanız, gül aromalı çikolatalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Tabanı için
İç harcı için
Tabanı için, bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin. Eritilmiş ılık tereyağını bisküvilere ilave edip karıştırın. Yağladığınız tart kalıbına bastırarak yayın. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta labne peyniri ve toz şekeri iyice çırpın. Toz halindeki yeşil çayı, vanilyayı ve yumurtaları ilave edin. Fırından çıkardığınız bisküvi hamurunun üzerine yayıp, 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.