Yer Fıstıklı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuruyemişler arasında çok sevilen yer fıstığı, genellikle tatlıların üstünde kullanılır. Yer fıstığı, enerji veren ve vücudu dinç tutan besinlerden biridir. Bu nedenle yemeklerin içerisinde de yer verilir. Yeni tatlar denemeyi sevenler için, yer fıstıklı tart nasıl yapılır sorusunu cevapladık. Hazırsanız, adım adım yer fıstıklı tart yapımına geçebiliriz.

Okuyucularımız tarafından çok ilgi gören çilekli tart ve çikolatalı tart tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yer Fıstıklı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Üzeri için

Yer Fıstıklı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın ve tart kalıbının tabanına kenarlarını yükselterek yerleştirin.
  2. Buzdolabında bekletin. Yer fıstığını mutfak robotunda iri kalacak şekilde çekin.
  3. Yarısını ayırıp kalanına ayçiçeği yağı ekleyin ve pürüzsüz kıvamda olacak şekilde birkaç dakika çekmeye devam edin.
  4. Toz jelatini kaseye alıp üzerine su ekleyin. Kremadan yarım çay bardağı ayırıp kalanını geniş bir kaba alın. Pudra şeker ve vanilya ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
  5. Fıstık püresini ve iri çekilmiş fıstıkların yarısını ilave edin. Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtıp jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  6. Bunu fıstıklı kremaya ekleyin ve tart tabanının üzerine doldurun. Üzerine kalan çekilmiş fıstığı serpiştirin.
  7. Bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine eritilmiş çikolata ile çizgiler yapıp krema ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart