Yaban Mersinli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Orman meyveleri arasında yer alan yaban mersini, pasta ve tatlıların içinde sık sık kullanılır. Hazırsanız, yaban mersinli tart tarifi için kolları sıvayalım.

Yaban Mersinli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Yaban Mersinli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
  2. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ufak tart kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin.
  3. Üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
  4. Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dakika soğutun.
  5. Soğumuş tart hamurunun üzerine kremayı yayın. En üste yaban mersinlerini yerleştirip buzdolabında 1 saat bekletin. İsteğe bağlı olarak çiçek ya da taze otlarla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için, nefis çikolatalı tart tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart