Vişneli Turta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde vişneli turta nasıl yapılır? Özel günlerimize uygun tart tarifleri arasında üst sıralarda bulunan vişneli turta tarifine başlayalım.  

Vişneli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Vişneli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Sos tenceresine vişneyi, limon suyunu, nişastayı ve şekeri alıp kaynayınca kadar karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp dikdörtgen şeklinde açın ve ikiye bölün. İlk hamuru yağladığınız baton kek kalıbına yayın.
  4. Üzerine soğumuş olan vişneli harcı döküp yayın ve 1 çay bardağı file Antep fıstığını serpin. İkinci hamurun üzerini yıldız şekilli bir kesici ile kesip turtanın üzerine hamuru yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta akı sürüp kalan esmer şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla çilekli tart tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart