Vişneli Fındık Hamurlu Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Fındık Hamurlu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Taban hamuru için

Ara kat için

Üst hamuru için

Üzeri için

Vişneli Fındık Hamurlu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@pastalin
86.9 bin takipçi
Aylin Canay

  1. Taban hamuru için tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve streç filme sarıp dolaba kaldırın. Yarım saat dinlendirin.
  2. Ara katı için 2 su bardağı vişneyi bir kaba alın. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri dökün ve yüksek ateşte pişirin. Koyu kıvam aldığında altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Üst hamuru için kabın içine 1 bardak ince çekilmiş fındık, bir fiske tuz, 150 g tereyağı, 1 paket vanilya, 1 büyük çay bardağı toz şeker ve 1 yumurtayı alıp güzelce karıştırın. Kullanacağınız saate kadar dolapta dinlendirin.  
  4. Kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp tart hamurunu güzelce yerleştirin. Üzerine vişne sosunu döküp ardından fındıklı hamur ile üzerini kapatın. Önceden 170 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edin.

Eğer tatlı-ekşi bir tarif arıyorsanız işte size lezzet bombası bir öneri.

Vişneli tart tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart