Vejetaryen Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vejetaryen Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Vejetaryen Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasaları ve mantarları ince ince doğrayın. Isıttığınız tavada önce pırasaları hafifçe yağda çevirin, daha sonra mantar ve kekik de ekleyerek, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantar su bırakırsa kenara alın. Bir kenarda da kestaneleri pişirmeye başlayın.
  2. Patatesi rendeleyip tavaya ekleyin ve 2 dakika kadar pişirin. Daha sonra mercimek, krema ve pişen kestaneleri ince ince doğrayıp tavaya ekleyin. Bu şekilde 2 dakika pişirdikten sonra tavayı kenara alın vekızılcıkları ekleyip karıştırın.
  3. Hamuru hazırlamak için blendera bitkisel yağ ve unu koyun, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın.Karışıma her defasında 1 kaşık olmak kaydıyla sütekleyerek karıştırıp, hamur haline getirin.
  4. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde hamurun 1/4’ünü oklavayla açın ve tart kalıbı yardımıyla hamurdan 4 adet kapak kesin. Kesilen kapaklardan yıldız şekilli kesici yardımıyla her kapaktan 1 yıldız kesin. Kapak ve yıldızları streç filme sarın.
  5. Pişirme kağıdından 4 adet şerit kesip, her tart kabını kağıda yapıştırmak için biraz yağ kullanın.Kalan hamuru 4 eşit parçaya bölerek ince açın ve tart kalıplarına yerleştirin. Hazırlanan iç malzemeyi de 4 eşit parçaya ayırarak tart hamurlarının içlerini doldurun ve kesilen kapaklarla üzerlerini kapatın. Bir çatal yardımıyla kapak ve tart hamurunu iyice kapatın.Üzerlerine ve yıldız şeklindeki parçalara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tartları ve kestiğiniz yıldız parçaları pişirin. Pişen yıldızlar, kekik ve kızılcık tanesi ile tartları süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart