Valassky
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çek mutfağına ait bir tatlı olan vallassky, Vallasko adlı bölgeye özgü bir lezzettir. Pizza şekli verilen bu tatlının yapımında erik reçeli, kuru preslenmiş süzme peynir, yaban mersini ve haşhaş tohumu kullanılabilir. Frgal ismiyle de bilinen bu tatlı, pizza gibi dilimlenerek servis edilir. 

Valassky Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Maya için:

Streusel için:

Dolgu için:

Valassky

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle mayayı hazırlamak için sütü ılıklaşana kadar ısıtın. 
  2. Bir kapta maya, süt ve pudra şekerini karıştırarak aktifleştirin ve köpüklenmesini bekleyin. 
  3. Bu esnada hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın.
  4. Hamuru hazırladıktan sonra, aktifleşen mayayı üzerine ekleyin ve güzelce yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında en az 2 saat mayalamaya bırakın.
  6. Streusel için, ayrı bir kapta gerekli malzemeleri karıştırın ve streç film ile örterek kenarda bekletin.
  7. Dolgu için, yaban mersinlerini suda pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başladığında diğer malzemeleri ekleyin. Dilerseniz, nişasta ile ekleyerek daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.
  8. Hazırladığınız hamuru 2-3 parçaya bölün ve pizza şekli vererek yuvarlak biçimde açın.
  9. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine alın ve bir kapta yumurtayı çırpın.
  10. Çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla hamurun kenarlarına sürün.
  11. Hamurun orta kısmına hazırladığınız dolguyu ekleyin ve dikkatlice her tarafa yayın.
  12. En üst kısma ufalanmış streusel serpiştirin. Tekrar mayalanması için tepside 1 saat kadar bekletin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart