Malzemeler
Çikolatalı sos için
Süslemek için
Tart için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta, sıvıyağ ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru ısıya dayanıklı dikdörtgen bir cam kaba yüksekliği 2 cm olacak şekilde yayın ve elinizle şekil vererek kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerinin kabarmaması için birkaç yerinden kürdanla delin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
Çikolatalı sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çırpılmış krema ve üzüm suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Çikolatalı sosu tartın üzerine özenle yayın. Üzerini siyah üzüm ve serpilmiş pudraşekeri ile süsleyip servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.