Hamuru için tereyağı, un ve tuzu geniş bir kaba alarak
yoğurun. Yumurtalar, pudra şekeri ve rendelenmiş limon
kabuğunu ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşinceye
kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filmle sarıp
buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Kreması için
sütün yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanını bir
tencereye alın. Vanilya çubuğunu ilave edip ısıtın. Ayrı
bir karıştırma kabında yumurta sarıları ve pudra şekerini
şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Un ve ayırdığınız
sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar
karıştırın. Isıttığınız sütten vanilya çubuğunu çıkartın.
Çekirdeklerini ayırıp kremaya ilave edin ve karıştırın.
Yumurtalı karışıma sıcak sütten bir kepçe kadar ekleyip
ılındırın ve karıştırarak tencereye ekleyin. Krema kıvam
alana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya
başlayınca ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye
kadar blenderdan geçirin. Dinlenen hamuru hafif
unladığınız tezgah üzerine alın. Hamurdan kenarlarını
süslemek için küçük bir parça ayırın. Kalan hamuru
tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Hamuru hafif yağladığınız tart kalıbına kenarlarından
sarkacak şekilde yayın. Sarkan parçaları kesin ve ayırdığınız
hamurla birleştirerek yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya
ayırıp ince yuvarlayın ve saç örgüsü yapın. Kremayı
hamurun üzerine yayın. Örgü hamuru da kremalı turtanın
kenarlarına yerleştirin. Üzerini dolmalık fıstıkla süsleyin.
Turtanızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika
pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.