Tam Buğday Unlu Pazılı Ve Pırasalı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam buğday unlu pazılı ve pırasalı tart nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyim. Hazırsanız, sorunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Tam Buğday Unlu Pazılı Ve Pırasalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi için:

Tam Buğday Unlu Pazılı Ve Pırasalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yıkayıp iyice süzdüğünüz ıspanak yapraklarını ve halka halka doğradığınız pırasaları ekleyin.
  2. Birkaç dakika çevirin. Tuzunu, pul biberini ve kremasını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  3. Hamuru için unu, tereyağını ve tuzu bir yoğurma kabına alıp suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamuru tam buğday unu serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile küçük bir (4 dilimlik) tart kalıbına sığacak şekilde açın.
  5. Hazırladığınız hamuru tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatal yardımı ile hafifçe bastırarak delikler oluşturun ki, ön pişirme yaparken kabarmasın.
  6.  Hamuru 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alıp önceden hazırladığınız ıspanaklı karışımdan yayın, en son mini top peynirleri sebzeli karışımın üzerine serpin.
  7. Tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alın ve ılındıktan sonra dilimleyerek servis  yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu için, sade pırasalı tart tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Pırasalı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart