Soğanlı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğanlı tart nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Malzemeler hazırsa, nefis soğanlı tart tarifine başlayabiliriz.

Soğanlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Dolgusu için

Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tereyağını mutfak robotunda kırıntı halini alıncaya kadar karıştırın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sararak 2 saat buzdolabında soğutun.
  2. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağını tavada eritin ve piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Sirke, tuz, karabiber, şeker, hardal ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte pişirip soğumaya bırakın. Tart kalıbını fırça yardımıyla yağlayın.
  4. Hamuru merdane ile açıp kalıbın içerisine yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için fasulye veya nohut doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Üzerindekileri alıp 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Tartı kalıptan dikkatlice çıkartıp soğan karışımını içine doldurun.
  6. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart