Un, şeker ve bir tutam kadar tuzu mutfak robotunda harmanlayın. Tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hamur toparlayıncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında açıp hafif yağladığınız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında bir saat daha bekletin. Dinlenen hamurun üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dolgusu için, toz şeker ve tereyağını bir mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Toz bademi ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtalar, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı tart tabanına yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip fırından alın. Üzeri için, dilimlediğiniz şeftalileri 40 saniye kaynar suda bekletin. Kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu süzün. Portakal suyu, şeker, vanilya çubuğu ve balı sos tenceresinde kaynatın. Şeftali dilimlerini ekleyip 1 saat bekletin. Şeftali dilimlerini tartın üzerine dizin. Yaban mersini ve toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.