Şeftalili Gül Turtaları
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Gül Turtaları Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Şeftalili Gül Turtaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kullanacağınız yüzeye biraz un serpip milföy hamurunuzu bir oklava ya da merdane yardımıyla açın. Yatay şekilde 6 adet şerit kesin. Bu sırada fırınınızı 190 derecede ısıtın.
  2. Küçük bir kasede mascarpone peyniri, limon kabuğu ve vanilya tohumlarını iyice karıştırın. Şeftalileri ince ince dilimleyip üzerlerine limon suyu sıkın.
  3. Mascarpone ve vanilya karışımından yaklaşık 1 yemek kaşığı alarak, her bir milföy şeridinin ortasına koyun. Yarısına üst üste gelecek ve en uçtan sarkacak şekilde şeftali dilimleri yerleştirin. Bu noktada dilerseniz çok ince bir katman şeftali reçeli ekleyebilirsiniz.
  4. Milföy hamurunun boş yarısını mascarpone ve şeftalilerin üzerine kapatıp, gül şekli vermek için soldan başlayarak nazikçe yuvarlayın. Kalan şeftaliler ve hamur şeritleriyle aynı işlemi tekrarlayın. Mu n tepsisine ya da kaplarına yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırına koyun ve 45 dakika milföy kızarana kadar pişirin. Soğuması için tel tepsiye alıp üzerine bal dökün. Kabından çıkarmadan önce soğumalarını bekleyin. Pudra şekeri serpip servis yapın

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart