Şeftalil Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalil Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart için

Ara dolgu için

Üzeri için

2 yemek kaşığı toz şeker

Şeftalil Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mutfak robotunda un, şeker ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hamur toparlayıncaya kadar karıştırın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında soğutun. Hamuru yağlı kağıt arasında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için bakliyat yayın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kağıdı alıp 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Ara dolgusu için, şeker ve tereyağını mikserle 5 dakika çırpın. Toz bademi ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı tart tabanına yayın ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üzeri için, şeftalileri dilimleyip kaynayan suda 40 saniye beklettikten sonra çıkartın. Portakal suyu, şeker, vanilya çubuğu ve balı sos tenceresinde kaynatın. Şeftali dilimlerini ekleyip 1 saat bekletin. Şeftali dilimlerini tartın üzerine dizin. Yaban mersini ve toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart