Hamur için
İç malzeme için
Üzeri için
Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Sütü ısıtın. Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin. Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın.
Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar robotu çalıştırın. Limonlu süt karışımını ilave edin. Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç folyoya sarıp 35 dakika soğutun.
Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin ve geniş bir kaseye alın. Yaban mersini, toz şeker, esmer şeker, tarçın, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Kenarlardan 5-6 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın.
Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün. Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.