SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
Güncelleme tarihi:
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Ve Pirinçli Tart Tarifi İçin
Malzemeler
2.5 su bardağı un
2 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
1.5 çay bardağı pirinç
3 enginar
2 domates
1 kase taze fasulye
4-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
Tuz
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın.
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın.
Pirinci haşlayıp süzün. Maydanozu kıyıp pirince ekleyin. Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın.
Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın.
Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın. Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin.
Tuz serpip zeytinyağı gezdirin. Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Tart Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart