Atıştırmalık olarak sunulan sebzeli mini çanaklar, tart tarifleri arasında çok ilgi görüyor. Hazırsanız, iç dolgulu sebzeli mini çanaklar nasıl yapılır görmek için tarife geçelim.
Tereyağını oda ısısında beklettikten sonra un dışında kalan hamur malzemelerini ekleyip iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. İç dolgusu için, ıspanakları yıkayıp doğrayın.
Geniş bir tencerede ısıttığınız yağda, ince kıydığınız soğanları kavurun. Küp doğradığınız kırmızıbiberi ekleyip soteleyin.
Ispanakları ve tuzu ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurun. Üzerine karabiberi serpip soğumaya bırakın.
Muffin kaplarını yağlayın ve hamurdan parçalar kopartıp içlerine yayarak çanak şeklinde yerleştirin. Ortalarına ıspanaklı harçtan paylaştırın.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.