Jambon, biber, krema ve peynir ile hazırlanan sebzeli tart, kahvaltı sofralarının favorisi olacak. Hazırsanız, sebzeli kahvaltı tart nasıl yapılır birlikte görelim.
Hamuru için un, tuz ve tereyağını ıslak kum kıvamına
gelene kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurtayı
ekleyin.
Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında bir
saat dinlendirin. Üzeri için jambonları ve kırmızı kapya
biberini zeytinyağında hafif soteleyin.
Kremayı taze kekik,
tuz ve karabiberle birlikte küçük bir sos tenceresinde hafif
ısıtıp ocaktan alın.
Dinlenen hamurdan üzerini süslemek
için küçük bir parça ayırın ve kalanını unlanmış tezgah
üzerinde tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde
açın.
Hamuru yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine
çatalla delikler açın. Jambonlu ve biberli harcı koyup
kremayı yayın.
Yumurta sarısı göz göz kalacak şekilde
kırıp lor peynirini serpin. Ayırdığınız hamuru ince açıp
şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip tartınızın üzerini
süsleyin.
Kahvaltılık tartınızı önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.