Ispanaklı hamuru hazırlamak için; ıspanakları yıkayıp iyice süzün. İnce ince kıyıp teflon tavada hafifçe kavurun ve ateşten alın. Soğuyunca derin bir kaba alın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, un, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurarak hamuru hazırlayın. Üzerini örtüp buzdolabında dinlendirin.
Bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Kabakları temizleyip küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp kabak ve sarımsağı kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Süt kreması ve kaşar peynirini bir kasede karıştırın.
Ispanaklı hamuru merdane ile açın. 26 santim çapındaki bir tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Üzerine peynirli kremadan biraz sürün. Kabaklı karışımı yayıp krema sürün. Bezelyeleri ilave edin tekrar krema sürün ve patates dilimlerini dizin. Kalan kremayı patateslerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
Özel davetler İçİn İdeal
Şık sunumlu, sağlıklı ve pratik bir yemek. Tek başına bir öğünü oluşturacak nitelikte. Izgara etlerin yanında garnitür olarak da sunabilirsiniz.