Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını çizin. Ortasını çatalla delin. 
  2. Soğanı piyazlık doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Toz şekeri ilave edin ve soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp milföy hamurunun üzerini karamelize soğanla kaplayıp üzerine sardalya, limon ve mercanköşk otunu dizin. Milföy hamuru kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Karabiber serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart