Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Salam, peynir ve patatesin uyumunu bilmeyen yoktur. Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen bu üçlüyü, bu kez tart yapımında kullandık ve leziz bir tat ortaya çıkarttık. Hazırladığınız tartı, mantar dilimleri, zeytin ve mısır ile süsleyebilirsiniz. Hazırsanız, öğle yemeklerinde sunulan salamlı, patatesli ve peynirli tart tarifine başlayabiliriz.

Sebze sevenler için alternatif olarak sunulan havuç ve kabaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Salamlı, Patatesli Ve Peynirli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, yumurta sarısı, tereyağı, tuz ve suyu büyük bir cam kaseye alın. Malzemeleri karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun. Streç folyoya sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Patatesleri haşlayıp ezin. Salamları küçük parçalar şeklinde doğrayın ve peynirle karıştırıp patatese ekleyin. Dereotunu da kıyıp karışıma ilave edin. Dinlenmiş hamuru 25 cm büyüklüğünde ince açın ve içi yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz patatesli harcı yayın ve üzerine zeytinyağı sürüp sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Hindi salam yerine daha güçlü bir lezzeti tercih etmek isterseniz size kurutulmuş eti önerebiliriz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Şarküteri Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart