Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unu büyük
bir kaseye eleyin. Soğuk margarini küçük
kesip una ilave edin. Hızlıca yoğurup una
yedirin. Soğuk suyu yavaşça ekleyerek yoğurun.
Unlanmış zemine alarak hamuru
2 eşit parçaya bölün. Yarısını merdaneyle
25 santim çapında açıp 23 cm çapında içi
yağlanmış tart kalıbına yayın. Hamurun
kenarlarını bastırarak sabitleyin ve buzdolabında
20 dakika bekletin. Diğer hamuru
25 cm çapında açın ve şeritler halinde
kesin. Kestiğiniz şeritlerin yarısını
aralarında birer santimlik boşluk kalacak
şekilde yağlı kağıt üzerine dizin. Diğer şeritleri
ilk koyduğunuz şeritlerin arasından
örerek geçirin ve düz bir tepsinin üzerine
alın. Üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında
bekletin. Tart kalıbındaki hamurun
fırında pişerken kabarmaması
için üzerine yağlı kağıt yayıp üzerine kuru
bakliyat ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında
hamuru 10 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda
kağıtla birlikte bakliyatları alıp 10
dakika daha fırında pişirmeye devam edin.
Fırından alıp soğumaya bırakın. Biber, bal
kabağı, patates, brokoli ve havucu temizleyip
küçük küpler şeklinde doğrayın ve
sıcak suda haşlayın. Süzgece alıp suyunu
süzün. Bir yemek kaşığı zeytinyağını tavada
ısıtın. Kıyılmış soğanı ekleyip kısık
ateşte kavurun. Haşlanmış sebzeleri ilave
edip harmanlayın. Tuzla tatlandırın. Kalan
zeytinyağını başka bir tavaya alıp ısıtın.
Unu ekleyin ve kavurun. Rengi sararmaya
başladığında yavaş yavaş sütü ilave edin
ve krema kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan alın ve sürekli karıştırarak yumurta
sarılarını ve peyniri ekleyin. Sebzelerin
üzerine hazırladığınız sosu döküp
karıştırın. Elde ettiğiniz harcı tart hamurunun
üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız
hamur şeritlerini yerleştirin ve yumurta
sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.