Ratatouille Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ratatouille Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ratatouille Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

3 milföy hamurunu yan yana dizin. Diğer 3 hamuru da yan yana dizdikten sonra birleştirip geniş bir kare elde edin. Üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla hafif inceltin. Milföylerin üzerini çatal yardımıyla delin. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları biraz yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Sos tenceresine zeytinyağını, domates püresini, tuzu, karabiberi ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ilındıktan sonra milföylerin üzerine sürün. Sebzeleri ince olacak şekilde dilimleyin. 100 gr kaşar peynirini serpin. Üzerine sebzeleri dizin. Kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp mozzarella dilimlerini ve kalan peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz klasik ratatouille tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart