Pudingli Elmalı Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pudingli elmalı turta ile siz de sevdiklerinize küçük sürprizler yapın. Malzemeler tamamsa, pudingli elmalı turta nasıl hazırlanır birlikte görelim.
Pudingli Elmalı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Pudingli sos için

Pudingli Elmalı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. İç harcı için elmaların kabuklarını soyun ve ince yarım ay formunda dilimleyin.
  3. Bir kaseye alıp kararmamaları için üzerlerine limon suyu gezdirin. Kuru üzüm, toz şeker ve tarçını ilave edip karıştırın.
  4. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına kenarlarından sarkacak şekilde yayın.
  5. Sarkan parçaları kesip turtanızın ortasına elmalı üzümlü harcı ekleyin. Kestiğiniz parçaları bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin.
  6. Pudingli sos için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosu turtanızın üzerine gezdirin ve kestiğiniz şeritleri turtanızın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dilerseniz, lezzetli ve pratik elmalı turta tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart