Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba
alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek
şekilde yoğurun.
Hamurun üzerini streç filmle sarıp
buzdolabında iki saat dinlendirin. İç harcı için elmaların
kabuklarını soyun ve ince yarım ay formunda dilimleyin.
Bir kaseye alıp kararmamaları için üzerlerine limon suyu
gezdirin. Kuru üzüm, toz şeker ve tarçını ilave edip
karıştırın.
Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha
büyük olacak şekilde açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına
kenarlarından sarkacak şekilde yayın.
Sarkan parçaları
kesip turtanızın ortasına elmalı üzümlü harcı ekleyin.
Kestiğiniz parçaları bir merdane yardımıyla açarak şeritler
kesin.
Pudingli sos için gerekli olan tüm malzemeyi bir
kasede karıştırın. Sosu turtanızın üzerine gezdirin ve
kestiğiniz şeritleri turtanızın üzerine yerleştirin. Önceden
ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar
yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.