Portakallı Ve Zencefilli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vitamin deposu olarak bilinen portakal ve zencefili bir araya getirdik. Enfes lezzeti ve görünümü ile portakallı ve zencefilli kek nasıl yapılır görelim.

Portakallı Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Ve Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Portakal suyu, bal, zeytinyağı, yumurta sarıları, portakal kabuğu ve zencefili bir kaba alıp mikserle 5 dakika karıştırın.
  2. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
  3. Sıvı ve katı karışımı aynı kapta birleştirip mikserle 10 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırın.
  4. Yirmi cm çapında bir kek kalıbının içine yağ sürün. Hazırladığınız kek harcını kalıba boşaltıp kalıbın her yanına eşit olarak dağılması için kalıbı bir kaç kez sağa sola sallayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına kalıbı yerleştirin. Yaklaşık 50 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpin. Portakal kabuğu şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sofralarınızda yeni tatlar yer vermek istiyorsanız, portakallı tart tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart