Portakallı Karamelize Tarte Tatin
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağından dünyaya yayılan tarte tatin, meyve ve hamur işi ile hazırlanan bir tatlıdır. Tarte tatin tarifinin en önemli özelliği, meyveleri tartla birlikte pişirmeden önce şeker ve tereyağı ile karamelize edilmesidir. Avrupa ülkelerinde çok sevilen bu tatlı, yaklaşık 1 saatte hazırlanır. Listedeki malzemeleri kontrol ettiyseniz, portakallı karamelize tarte tatin yapımına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini sofralarınıza taşımak istiyorsanız, dünya mutfakları sayfamızdan fikir edinebilirsiniz.

Portakallı Karamelize Tarte Tatin Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Karamelize Tarte Tatin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karamelize işlemi için, toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın.
  2. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karameli 20 cm’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. 
  3. Karamelin üzerine beyaz kısımlarını temizleyin. Yuvarlak dilimlediğiniz portakalları yerleştirip file badem serpin.
  4. Milföy hamurlarını birleştirip tart kalıbının boyutlarında açın. Portakalların üzerini açtığınız milföy hamuruyla kapatın.
  5. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart