Portakal Marmelatlı Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakal marmelatlı tart nasıl yapılır sorusu için tüm malzemeleri derledik. Hazırsanız, nefis portakal marmelatlı tart tarifine geçebiliriz.
Portakal Marmelatlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Portakal Marmelatlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğuk tereyağı, yumurtalar, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
  2. Ufalanmış ceviz veya fındığı ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru tart kalıplarının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Hamurların üzerini çatalla birkaç yerinden delin.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Tart hamurlarını fırından alıp soğutun. İçlerine portakal marmeladı ilave edin.
  4. Kremşanti ve soğuk sütü çırpın. Portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Tartların üzerini kremşanti ve portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Portakal marmeladı yerine ev yapımı portakal reçeli de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart