Soğuk tereyağı, yumurtalar, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
Ufalanmış ceviz veya fındığı ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru tart kalıplarının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Hamurların üzerini çatalla birkaç yerinden delin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Tart hamurlarını fırından alıp soğutun. İçlerine portakal marmeladı ilave edin.
Kremşanti ve soğuk sütü çırpın. Portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Tartların üzerini kremşanti ve portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Portakal marmeladı yerine ev yapımı portakal reçeli de kullanabilirsiniz.