Pırasalı Ve Patatesli Tart Tatin
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırasa ve patates ile hazırlanan tart tatin, Fransız mutfağından yayılan bir lezzettir. Tarte tatinler genellikle tatlı olarak sunulsa da, isteğe göre sebzelerle birlikte hazırlanabilir. Özellikle vejetaryen menülerinde tercih edilen pırasalı ve patatesli tart tatin tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pırasalı Ve Patatesli Tart Tatin Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tart hamuru için

Üzeri için

Pırasalı Ve Patatesli Tart Tatin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tart hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında bir saat bekletin. Patates ve pırasayı yuvarlak doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, bal ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Pırasaları dik bir şekilde tavaya dizin. Pırasaların üzerine patatesleri dizin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. Dinlenen tart hamurunu tavanın büyüklüğünde ince açın ve patateslerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartınızı bir servis kabına çevirin. Üzerini küçük doğradığınız keçi peyniri ve taze kekik dalları ile süsleyerek servis yapın.

Klasik patatesli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Tart Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart