Pırasalı Tart
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis pırasalı tart nasıl yapılır? Vejetaryen menülerinde yer alan pırasalı tart ile sofralarınızda sağlıklı ve lezzetli besinlere yer verin.

Pırasalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba eleyip tuz ile harmanlayın. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp una ilave edin. Hafifçe yoğurun.
  2. Yumurta ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında en az iki saat bekletin.
  3. İç malzeme için pırasaları temizleyip ince kıyın. Tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe ovalayın. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun.
  4. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt, yumurtalar, tuz ve muskatı bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  5. Hamuru buzdolabından alıp yağlanmış tart kalıbına kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamurun kabarmaması için kürdanla birkaç yerinde tabanına tamamen değmeyecek şekilde delikler açın.
  6. Üzerine önce pırasalı karışım sonra sütlü karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pırasalı Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart