Unu bir kaba eleyip tuz ile harmanlayın. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp una ilave edin. Hafifçe yoğurun.
Yumurta ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında en az iki saat bekletin.
İç malzeme için pırasaları temizleyip ince kıyın. Tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe ovalayın. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt, yumurtalar, tuz ve muskatı bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Hamuru buzdolabından alıp yağlanmış tart kalıbına kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamurun kabarmaması için kürdanla birkaç yerinde tabanına tamamen değmeyecek şekilde delikler açın.
Üzerine önce pırasalı karışım sonra sütlü karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.