Pikan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendiren bir ceviz çeşididir. E vitamini içeren bu besin, felç ve kalp krizi riskini düşürmesiyle bilinir. Ağaçta yetişen yemişlerden biri olan pikan cevizi, en yüksek antioksidanlar arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, faydaları saymakla bitmeyen pikan cevizli tart tarifine geçebiliriz.
Dilerseniz, atıştırmalık olarak sunulan baharatlı pikan cevizi tarifimize de göz atabilirsiniz.
Hamur için
Dolgusu için
Unu mutfak robotuna eleyin. Tuz ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. Küp doğranmış tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamuru streç filme sarıp 2 saat buzdolabında soğutun. Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut ile doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında soğutun. Şeker ve vanilyayı tavaya alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. Tereyağı, krema ve balı ekleyip birkaç dakika pişirin. Cevizleri ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın ve tart tabanlarına doldurun. Servis yapın.