Sağlığa birçok faydası bulunan patlıcan, hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Hazırsanız, evde patlıcanlı tart nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Hamuru için un, tuz ve soğuk tereyağını kum gibi
oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotu
çalışmaya devam ederken soğuk suyu ekleyin.
Tüm
malzeme iyice özdeşleştiğinde hamuru yağlı kağıt üzerine
alın. Elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırarak
yassılaştırın.
Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında bir
saat dinlendirin. Domates sos için yemeklik doğradığınız
soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye
kadar soteleyin.
Rendelenmiş domates ve salçayı
ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın ve
soğumaya bırakın. Patlıcanları alacalı soyun.
Uzunlamasına
doğrayıp tuzlu suda bekletin ve acısını çıkartın. Suyunu
iyice süzdüğünüz patlıcanları çok az zeytinyağında hafif
kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla tart kalıbınızın
boyutlarında açın.
Kenarlarını yukarı doğru çekerek
hamuru kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın.
Yağlı kağıt serip bakliyat serpin ve önceden ısıtılmış
180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkarın
ve üzerindeki bakliyatları alın. Üzerine domates sosu
ilave edip yağını çektirdiğiniz patlıcanları uzunlamasına
yerleştirin.
Rendelenmiş keçi peyniri ve taze kekik ilave
edip 200 derece fırında peynir eriyene kadar 7-8 dakika
daha pişirin. Sıcak servis yapın.