Patatesli Ve Pırasalı Turta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Pırasalı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Patatesli Ve Pırasalı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kabın içine unu, yumurta sarısını, tereyağını, ince kıydığınız biberiyeyi ve suyu ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamuru 30 cm büyüklüğünde açın. Kenarından 2 cm’lik boşluk bırakarak ortasına pırasayı yayın. Peyniri serpin. Çok ince dilimlediğiniz patatesleri dizin. Kenarlarını ortaya doğru getirerek kıvırın. Son olarak yumurta sarısı ve zeytinyağı sarışımını sürüp kıyılmış biberiyeyi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Patatesli Tarifler Pırasalı Tarifler Diğer Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart