Türk mutfağında en çok kullanılan besinler arasında yer alan patates, hamur işi tariflerde de kendine yer bulur. Hazırsanız, patatesli tart tarifine geçebilir, lezzet yolculuğuna başlayabiliriz.
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Rendenin kalın tarafını kullanarak patatesleri rendeleyin. Patatesleri geniş bir kaba alın. Elenmiş un, 2 yumurta, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın.
Tart kalıbını yağlayıp tabanına ve kenarlarına 1 çorba kaşığı kadar un serpiştirin. Patatesli karışımı yayın.
Üzeri için soğanı soyup kıyın. Mısır özü yağını tavada ısıtıp soğan ve dilimlenmiş mantarları kavurun. Ocaktan alıp tuz ve baharatla tatlandırın.
Ilınınca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Tekrar karıştırıp patatesli hamurun üzerine yayın.
Ayrı bir kapta 2 yumurta, birer tutam tuz, karabiber ve pul biberi süt ile çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı tart harcının üzerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın