Narlı Muhallebili Tartölet
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vitamin bakımından oldukça zengin olan nar, tatlı tariflerinde en çok kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesine engel olan nar, kalp sağlığını da korur. Faydaları saymakla bitmeyen narı, bu kez muhallebi ile birleştirdik ve tart yapımında kullandık. Gelin, leziz narlı muhallebili tartölet nasıl yapılır birlikte görelim.

Narlı Muhallebili Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Muhallebi için

Üzeri için

Narlı Muhallebili Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Muhallebi için, nar suyu, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup tartöletlerin içine sıkın. Üzerlerine iri kıyılmış Antep fıstığı serpip servis yapın.

Orman meyveleri ile süslenen klasik muhallebili tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tart Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart