Vitamin bakımından oldukça zengin olan nar, tatlı tariflerinde en çok kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesine engel olan nar, kalp sağlığını da korur. Faydaları saymakla bitmeyen narı, bu kez muhallebi ile birleştirdik ve tart yapımında kullandık. Gelin, leziz narlı muhallebili tartölet nasıl yapılır birlikte görelim.
Malzemeler
Muhallebi için
Üzeri için
Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Muhallebi için, nar suyu, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup tartöletlerin içine sıkın. Üzerlerine iri kıyılmış Antep fıstığı serpip servis yapın.
Orman meyveleri ile süslenen klasik muhallebili tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.