Narenciyeli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narenciyeli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Narenciyeli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, yumurta sarıları, pudra şekeri ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 1 saat dinlendirin. Limonların ve portakalın suyunu sıkın. Kabukları ince rendeleyin. Meyve suyuna şeker, jöle ve suyu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte pişirin. Koyulaşınca ocaktan alarak soğumaya bırakın. Tart kalıplarını yağlayıp un serpin. Hamuru kalıplara paylaştırıp yayın. Üzerlerine ağırlık yapması için yağlı kağıt ve kuru bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız jöleyi dökün. Portakal ve limon kabuğunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart