Muhallebili Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Muhallebi ve tart tarifini hiç birlikte denediniz mi? Altı çıtır hamurla kaplanan tartın, üst kısmında muhallebi ve meyve dilimleri kullanılır. Hazırsanız, sofralarınıza renk katacak muhallebili tart nasıl yapılır görelim.

Tart yapımında ihtiyaç duyacağınız muhallebi tarifini notlarınız arasına ekleyin. Birbirinden lezzetli ve pratik tart tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Muhallebili Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Muhallebisi için

Üzeri için

Muhallebili Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
  2. Hamuru buzdolabı poşetine sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Büyük tart kalıbını yağlayın. Tart hamurunu kalıba yerleştirin.
  3. Üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
  4. Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Tart hamurunun üzerine eritilmiş çikolatayı yayın. Çikolata donana kadar bekletip kremayı yayın.
  5. Soğuyunca üzerine meyveleri yerleştirin. Buzdolabında bekletip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu için, çikolatalı tart tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart