Milföylü Yeşil Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebzelerle zenginleştirilmiş bir tart tarifine kim hayır diyebilir ki? Yapımında pırasa, kabak, bezelye, maydanoz ve dereotu kullanılan milföylü yeşil tart, klasik tart tariflerinden biraz farklı. Yapımında çıtır tart hamuru yerine, milföy kullanıldığı için zamandan tasarruf etmenizi de sağlayacak bir tarifle karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, milföylü yeşil tart tarifine başlayabiliriz.

Farklı bir versiyonu olan sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Milföylü Yeşil Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Milföylü Yeşil Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarın. Hamurlar hafifçe yumuşadıktan sonra yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler yapın. Lor peynirini ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurun üzerine yayın. İnce dilimlediğiniz kabak ve pırasayı üzerine dizin. Bezelyeyi serpin. 2 yumurta ve 1 çay bardağı kremayı karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Milföylü Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart