Meyveli Ve Kremalı Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Ve Kremalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için:

Üst malzeme için:

Meyveli Ve Kremalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Margarini oda ısısında yumuşatıp derin bir kaba alın. Un, pudra şekeri, bir tutam tuz, kabartma tozu ve yumurtayı ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamuru 18 cm çapında yağlanmış yuvarlak tart kalıbına alın. Kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirip çatalın ucu ile hamuru yer yer delin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip çıkarın.Fırın ısısını 180 dereceye indirin. 

Bir kapta mısır unu, tozşeker, süt, süt kreması, yumurta ve vanilyayı birbirine yedirinceye kadar karıştırıp pişen tartın üzerine dökün. Şeftalileri soyup küp küp doğrayın. Şeftali ve ahududuları kremanın üzerine serpiştirin. Tartı, fırının en alt gözünde 30 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart