Mercimekli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik tariflerden sıkılanlar için nefis bir tarif ile karşınızdayız. Gelin, mercimekli kek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Mercimekli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği yıkayıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kereviz saplarını 1 cm kalınlığın dadoğrayın.
  2. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. 2 yemek kaşığı zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Mercimeği mutfak robotunda püre haline getirip geniş bir karıştırma kabına aktarın.
  4. Yumurtaları ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Un, zeytinyağı, kavrulmuş soğan, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kereviz saplarını ilave edip karıştırın.
  5. Fındığı ortadan ikiye bölüp karışıma ekleyin. Baton kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba aktarın.
  6. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen patatesli tuzlu kek tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart