Mantarlı Ve Tavuklu Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantar ve tavuk etinin muhteşem lezzetini tatmaya ne dersiniz? Yaklaşık 50 dakika da hazırlanan mantarlı ve tavuklu tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Mantarlı Ve Tavuklu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için:

 Üzeri için:

Mantarlı Ve Tavuklu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve su ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin.
  3. Tavuk etini haşlayıp küp küp doğrayın. Soğanları soyup rendeleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin.
  4. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Maydanoz, tuz, karabiber ve kremayı ilave edin.
  5. 2-3 dakika pişirip tavayı ocaktan alın. Tavuk etini ekleyip harmanlayın.
  6. Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın.
  7. Üzerine tavuklu malzemeyi yayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, videolu anlatımıyla klasik tavuklu tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart