Tart hamuru için, unu hamur yoğurma kabına
alın. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin.
Una, tereyağı, yumurta sarısı, soğuk su ve tuzu
ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru
yağlı kağıt ve streç folyoya sarıp buzdolabında
1 saat bekletin. Tartın iç harcı için, soğanın
kabuğunu soyup jülyen doğrayın. Biberleri
temizleyip ince, uzun parçalar şeklinde kesin.
Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Zeytinyağını
tavaya alıp ısıtın. Sebzeleri ekleyip diri kalacak
şekilde soteleyin. Mısır, tuz ve karabiberi
ekleyip harmanlayın. Fırını 180 derecede ısıtın.
Hamuru 27 cm çapında açıp içi yağlanmış 23 cm
çapındaki tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak
yayın. Kenarlardaki fazla hamuru bıçakla
kesin. Tart hamurunu çatal ucuyla birkaç yerinden
delin. İç harcı tart hamurunun üzerine yayın.
Tart hamurunu sıcak fırında 25-30 dakika
pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.