Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Mantarlı Ve Renkli Biberli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tart hamuru için, unu hamur yoğurma kabına alın. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Una, tereyağı, yumurta sarısı, soğuk su ve tuzu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ve streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Tartın iç harcı için, soğanın kabuğunu soyup jülyen doğrayın. Biberleri temizleyip ince, uzun parçalar şeklinde kesin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sebzeleri ekleyip diri kalacak şekilde soteleyin. Mısır, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru 27 cm çapında açıp içi yağlanmış 23 cm çapındaki tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Kenarlardaki fazla hamuru bıçakla kesin. Tart hamurunu çatal ucuyla birkaç yerinden delin. İç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Tart hamurunu sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart