Bir kap içinde tereyağını elinizle una yedirin
ve kırıntı haline getirin. Kabın içine diğer
malzemeleri ilave edip, karıştırın. Hamuru
açmadan önce dolapta 30 dakika bekletin.
İç harcın hazırlanışı:
Süt, krema, gorgonzola peynir ve yumurta sarısını
bir kapta karıştırın. Mantarları başka bir tavada
az zeytinyağı ile hafif soteleyin. Hamuru merdane
ile 0,5 cm kalınlığında unlayarak açın. Açtığınız
hamuru tart kalıbına yayın. Hamurun üzerine,
kabarmasını engellemek için yağlı kağıt ve ağırlık
yapması için kuru fasulye veya nohut koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20
dakika ön pişirme yapın. Ön pişirme sonrası
mantar, taze kekik, soğan ve yumurtalı karışımı
hamurun üzerine koyarak fırında, üzeri renk
alana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.
Artık sabırsızlıkla bekleyen konuklarınıza servis
edebilirsiniz.