Mangolu Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Hindistan olan mango, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetişir. Hazırsanız, aromatik tadıyla mangolu tart tarifine geçebiliriz.

Mangolu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Mangolu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Krema ve portakal marmeladını bir kasede karıştırın.
  3. Hamuru içi yağlanmış 16 cm çapında tart kalıbına yayın. Üzerine yağlı kağıt ve bakliyat ekleyip sıcak fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp ılındırın.
  4. Mangonun kabuğunu soyup incecik dilimleyin. Marmelatlı kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Mango dilimlerini dizin.
  5. Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart