Lor Peynirli Tart
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tuzsuz bir peynir çeşidi olan lor peyniri, otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözleme gibi birçok hamur işi tarifinde kendisine yer bulur. Hafif bir peynir olduğu için, özellikle milföy ve yufka içinde kullanılmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa; hem kahvaltı, hem de çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis lor peynirli tart tarifine geçebiliriz.

Kendi peynirini hazırlamak isteyenler için, ev yapımı lor peyniri tarifini de buraya bırakıyoruz.

Lor Peynirli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Peynir dolgusu için

Lor Peynirli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tereyağı, tuz ve şekeri mutfak robotunda karıştırın. Suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
  2. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Peynirleri şekerle birlikte çırpın.
  3. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile çırpmadan karıştırın.
  5. Damla çikolatalarını ilave edip karışımı tart tabanına doldurun. 170 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabında soğutun ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart