Limonlu Ve Merengli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Ve Merengli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Mereng için

Limonlu Ve Merengli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamur için tereyağı ve balı mutfak robotunda karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Elenmiş un, tuz ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru 12 parçaya ayırıp yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağını cam kaseye alıp içi kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin ve eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta, bal ve limon suyunu ekleyerek kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 ile 20 dakika arasında karıştırmaya devam edin. Kaşıkla tart tabanlarının içine paylaştırın. Mereng için, su ve balı sos tenceresine alarak kaynatın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kasede mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız bal şurubunu ince ince yumurta aklarına ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya ilave edip 2 dakika daha çırpın. Merengi tartların üzerine paylaştırın ve fırın ızgarasında kapağı açık olarak hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart